A Linistry egy egyszerűen, mobiltelefonról használható sorkezelő rendszer. De a mobil nélküliekre is gondoltunk!

Hogyan működik?

1.

Az ügyfél beáll a sorba a mobiljával.

2.

Nem kell egyhelyben várakoznia, szabadon gazdálkodhat az idejével, nézelődhet, kávézhat, vásárolhat.

3.

A mobilján értesítjük, amikor Ő következik.

Tömeg mozgatására vagy azonosított – akár VIP – felhasználók kezelésére is alkalmas. A sor kezelője a Linistry-n keresztül egyszerűen és hatékonyan kommunikálhat ügyfeleivel és kedvezményeket kínálhat nekik vagy jobban megismerheti őket pl. online kérdőívek segítségével.

A Linistry egy online szolgáltatás, nincs szükséged más beruházásra, csak egy előfizetésre és a látogatók már be is állhatnak a sorba:

  • - SMS-el, vagy
  • - Böngészőben (mobilon, tableten, PC-n)

Gyakori kérdések

Kinek ajánljuk?

A Linistry minden olyan helyen használható, ahol várni kell, vagy sorok alakulhatnak ki.

Miért jó a szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak, szervezetnek?

  • A szolgáltatásra várakozók – a Linistryvel - időt és a szabadság élményét kapják. Az emberek hálásak ha valaki időt spórol meg nekik.
  • A hosszú sorok riasztóak. A kényelmes sorban állas növeli a sorbaállási hajlandóságot.
  • Részletes statisztikák segítik az ügyfél szokások megismerését.
  • Kétirányú ügyfélkommunikáció, ügyfél aktivitás növelése, célzott üzenetek továbbítása. (pl: Kérdőívek, marketing üzenetek)
  • Helytakarékos. (A fizikai sor megszűnik, nem foglal helyet.)

Van eszköz igénye a mobil sorszámrendszernek?

A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy internet képes eszközre van szükség: ez lehet egy asztali számítógép, laptop, tablet vagy okostelefon. Igény esetén telepíthető sorszámkijelző monitor vagy kioszk.

Kell szoftvert telepíteni a használathoz?

Nincs szükség semmilyen szoftver telepítésére, on-line szolgáltatásunk a népszerű internet böngészők mindegyikében fut. Igény szerint a Linistry integrálható már meglévő egyéb informatika rendszerekhez.

A mi soraink egyediek, hogyan tud ehhez alkalmazkodni a rendszer?

Számos sorbeállítási lehetőség van, szívesen egyeztetünk az alkalmazhatóságról.

Az ügyfelek mobilszámát, vagy más elérhetőségét tovább értékesíti, vagy felhasználja a Linistry?

Nem. Ügyfelei szöveges üzenetet kaphatnak a Linistry-től míg sorban állnak és lehetőségük van célzott marketing célú megkeresést engedélyezni a szolgáltatásunkat igénybe vevő vállalkozás részére.

Internet, illetve telefon nélkül is működik?

Szolgáltató oldalon mobil internetre vagy Wifi kapcsolatra van szükség és egy szabadon választott internet böngészőt futtatni képes eszközre. A sorban álló végfelhasználók böngészőben vagy SMS-sel is sorba tudnak állni, sőt mobil telefon nélküli sorbaállásra is van lehetőség.

Hogy használhatják telefon nélkül a sorban állók?

A mobil nélküli felhasználók kaphatnak kézzel írt vagy nyomtatott jegyet, behívhatóak kivetítő monitor segítségével vagy szóban. A mobil nélkül sorban állók ugyanabban a sorban állnak, mint a mobilt használók, csak az élmény más.

Mennyibe kerül?

Rugalmas árazási modellünknek köszönhetően minden felhasználási típusra van javaslatunk, legyen szó egyszeri vagy rendszeres felhasználásról, alacsony vagy magas látogató számról, kevés sorról vagy sokról. Lépjen velünk kapcsolatba!

Muszáj mindenkinek Linistry-vel sorban állnia?

Nem. Bár azt javasoljuk, hogy egy sor egyfeléképpen működjön, a Linistry sorok működtethetőek párhuzamosan hagyományos sorokkal, amelyeket kiszolgálhat külön-külön dedikált személyzet vagy ugyanaz a személy váltogatva a sorban állási módok között (hagyományos vs Linistry). A Linistry használható VIP sorkezelőként is.

Milyen nyelven elérhető a szolgáltatás?

Jelenleg angolul és magyarul érhető el és folyamatosan bővítjük újabbakkal. Igény szerint bármilyen nyelven elérhetővé tudjuk tenni.

Lépj kapcsolatba velünk!

Emailt írok